2023. szeptember 29. (péntek) 10:04

Fizika tárgyból érettségi előkészítő oktatás

 

A Miskolci Egyetem Fizikai Intézete ingyenes előkészítő oktatást tart olyan 11. vagy 12. osztályos középiskolai diákok részére, akik fizikából szeretnének érettségizni, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik során fizikát fognak tanulni. A kurzusok az A/1-es épület (Galéria) legfelső emeletén (Fizikai Tanszék), a 334-es bemutató teremben zajlanak hétfőnként 16-18 óráig, 2023 szeptember 18-ával kezdődően.

A kurzus célja a középiskolában oktatott témakörök áttekintése, és az egyetemi fizika tárgyakra való előkészítés. A különböző fogalmak és törvények átismétlése főként példamegoldás keretében történik, az emelt szintű érettségi vizsga anyagát szem előtt tartva.

Minden hét közepén a következő hétfő anyaga feltöltésre kerül a hozzá kapcsolódó példasorral együtt, és ezeket a résztvevők a hétfői találkozásig saját jegyzeteik alapján átismétlik. Az óra során a példákat részletesen megoldjuk, és tisztázunk minden olyan kérdést, amely az aktuális témakörrel kapcsolatban felmerül. Bizonyos esetekben rövid demonstrációs kísérletekre is sor kerül, a diákok továbbá megismerkedhetnek néhány olyan műszerrel, amelyeknek használatára a jövőben szükségük lehet.

A foglalkozások előre láthatóan kb. 28-30 héten keresztül zajlanak (minden lehetséges hétfő 2024 májusának elejéig). Érdeklődni és jelentkezni a gabor.pszota@uni-miskolc.hu email címen lehet.

 

fizka2023.jpg

Vissza