2022. július 7. (csütörtök) 14:23

Hegesztéssel foglalkozó külföldi partnerszervezetek képviselőinek e-learning továbbképzése

 

Hegesztéssel foglalkozó külföldi partnerszervezetek képviselőinek e-learning továbbképzése a Miskolci Egyetemen  

A D-EWI Erasmus+ projekt célja a nemzetközi/európai hegesztési gyártásellenőri (IWI/EWI) képzés e-learning változatának kidolgozása egy nemzetközi konzorcium keretében. A pályázat megvalósításának részeként 2022. július 4-6. között a Miskolci Egyetem adott otthont a

„Digitális e-learning eszközök módszertana és alkalmazása a műszaki felsőoktatásban”

című angol nyelvű továbbképzésnek, amelyen a hegesztéssel foglalkozó román, olasz és spanyol szervezetek képviselői, valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézetének oktatói vettek részt.

A projekt keretében kidolgozásra került képzés célja volt, hogy a résztvevők megismerjék az e-learning módszertani alapjait, digitális eszközeit, valamint hogy gyakorlati példákon keresztül elsajátítsák a MOODLE használatát. A képzés elvégzésével a résztvevők alkalmassá válnak a saját szakterületükön digitális e-learning eszközök felhasználásával tananyagok készítésére és e-learning kurzusok megszervezésére.

A Kocsisné Dr. Baán Mária és Dr. Hajdú Noémi e-learning szakértők segítségével kidolgozott, a Mentorius Tudás- és Képzőközpont által regisztrált képzés az alábbi tananyagegységekből épül fel:

-          Az oktatási innováció szükségessége és alapvetései, kiemelten a mérnökképzés területén;

-          Az online tananyagfejlesztés fő alapelvei, eszközei a Moodle keretrendszerben;

-          A hallgatói aktivitás fokozásának lehetőségei a digitális keretrendszer nyújtotta megoldásokkal;

-          A hallgatói tevékenység ellenőrzése és értékelése;

-          A fejlesztendő képzésben hasznosítható lehetőségek és megoldások.

A mintegy háromnapos képzés során a résztvevők olyan gyakorlati ismereteket sajátítottak el, amelyekre alapozva a projekt következő időszakában megfelelő színvonalon tudják majd kidolgozni az európai gyártásellenőri képzés e-learning tananyagait.

A projekt következő képzésére 2023-ban Olaszországban kerül sor, amelyen már a résztvevők a digitális e-learning eszközöket tartalmazó új IWI/EWI kurzuson vehetnek majd részt.

A projektről további információk a D-EWI honlapján érhetők el: https://d-ewiproject.eu/

Vissza