2024. április 25. (csütörtök) 15:46

Lezajlott a Lányok napja 2024.04.25-én

Több, mint tíz éve vesz részt a Miskolci Egyetem három műszaki kara a NATE által szervezett Lányok napja rendezvényen. 2024. április 25-én a Gépészmérnöki és Informatikai Kar laboratóriumainak ajtajai ismét kinyíltak a lányok előtt.

Dr. Horváth Zita rektor asszony megnyitója után a műszaki karok mutatkoztak be, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar széles képzési kínálatát Dr. Árvai-Homolya Szilvia oktatási dékánhelyettesünk ismertette, majd lehetőségük volt a lányoknak megismerkedni a MyOrientify karriertanácsadó szoftverrel és válaszokat kaptak a továbbtanulással, karriercélokkal kapcsolatos kérdéseikre.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar idén is számos laborprogrammal várta az érdeklődő középiskolás lányokat, úgy mint Tervezz, építs, alkoss! – Mit is látunk valójában, avagy nincs is ilyen a valóságban? – Alkothatunk-e feltörhetetlen kódot? – Csináljuk a felhajtást! – Rezgés a mindennapokban – Zenélő háromfázisú motor – A napelemek nem csak elnyelik a fényt, ki is bocsáthatják! – Mechatronikai laboratóriumok megismerése – Térhatású képek előállítása: a sztereoszkópikus képektől a virtuális valóságig – Mechanika a hétköznapokban – Simaság és alakhelyesség és a mögöttük rejlő vizsgálatok – Női hegesztők a gyakorlatban – Kivezetés a matematikából, azaz milyen lenne az életünk matematika nélkül – A fraktálok kialakulása, dimenziója és a számítástechnikai megvalósítása. Bízunk benne, hogy sikerült felkeltenünk a lányok érdeklődését a műszaki pálya iránt és hamarosan hallgatóként köszönthetjük őket a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán.

További képek:

https://www.flickr.com/photos/unimiskolc/albums/72177720316472224

 

Vissza