2023. április 13. (csütörtök) 10:11

Net-média Alapítvány - gyakornoki lehetőség

A Net-média Alapítvány két projektjének megvalósításához keres szakmai gyakorlat keretén belül gyakornoki pozícióra programozásban jártas diákokat!

1. Az alapítvány által üzemeltetett Hobby Rádió projektjéhez szeretne mobiltelefonos alkalmazást Android és IOS. alá. Jelenleg Android operációsrendszerre készült el egy teszt változat, ennek továbbfejlesztése, valamint az IOS. alkalmazás elkészítése volna a fejlesztőcsapat dolga.

2. A vaknavi.hu oldalon egy a látássérülteket segítő szöveges útvonaltervező található, amely a Google térkép segítségével tervezi meg az útvonalat, amelyet a képernyőolvasó szoftvereket használó vak, aliglátó és gyengénlátók számára kizárólag szöveges módon jeleníti meg a tervezett útvonalakat (nem térképen implementálva). Feladat: Android és IOS. alá elkészíteni a Google api használatával a szöveges útvonaltervező szoftvert, kiegészítve gps-alapú lekérdezésekkel, melyek szintén szöveges információt adnak vissza a felhasználónak. Az alkalmazások fejlesztésekor lehetősége lesz a gyakornokoknak elsajátítani az akadálymentesítés alapszabályait is, hiszen ezen alkalmazásoknak a JAWS+NVDA, valamint a Talkback és Voiceover képernyőolvasó szoftverekkel 100 %-osan kompatibilisen kell működniük.

- A szervezet nonprofit, így a gyakorlat során díjazás nélküli munkaszerződést tudunk ajánlani a hallgatóknak, cserébe rugalmas, feladatorientált, szakszerű napi mentorálást kínálunk, mely szakmai tevékenység eredményeként az érintett felhasználók valóban kész programot kapnak, így a gyakorlat/projekt végén működő alkalmazásként jelenik meg a fejlesztés.

Jelentkezéseket Pál Zsolt alapítványi elnök várja az alábbi elérhetőségeken: E-mail: info@netalap.hu Tel.: (+36-30) 913-80-80.

Vissza