2017. november 14. (kedd) 10:31Miskolci Egyetem

Automotive Hungary Techtogether: A Miskolci Egyetem csapata nyerte a járműépítő versenyt!

Idén is megrendezték a Techtogether Automotive Hungary-t, amelyet a Miskolci Egyetem ME-Kart mérnökcsapata nyert meg. A csapat az első helyezés mellett több különdíjat is begyűjtött az Automotive Hungary járműipari szakkiállítással egy időben és helyen rendezett megmérettetésen.

Idén is megrendezték a Techtogether Automotive Hungary-t, amelyet a Miskolci Egyetem ME-Kart mérnökcsapata nyert meg. A csapat az első helyezés mellett több különdíjat is begyűjtött az Automotive Hungary járműipari szakkiállítással egy időben és helyen rendezett megmérettetésen.

Forgács Zsófia, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar PhD-hallgatója és tanársegéde, az ME-Kart csapatkapitánya így értékelt a győzelem után: "A ME-Kart korábban a „Go-Kart, Go-Bosch!” önjáró gokartfejlesztő, hároméves csapatverseny legsikeresebb tagjaként mindhárom évet abszolút győztesként zárta, emellett számos kategóriában dobogós helyezést ért el. Habár ez a versenysorozat véget ért, a csapat szívesen vesz részt egyéb versenyeken, kiállításokon, ilyen volt a Techtogether is. Ezen a versenyen idén negyedik alkalommal vettünk részt, korábban több alkalommal értünk el dobogós helyezést összesített és különdíj kategóriában, azonban nagy örömünkre szolgál, hogy ezúttal a dobogó legfelső fokára léphettünk. Az első helyezés mellett csapatunk nyerte a Luk Savaria és a Hepenix különdíját is."

A versenyre tizenhat olyan csapat kapott meghívást, amelynek tagjai egyetemi tanulmányaik mellett járműveket építenek. A rendezvényen a csapatoknak több fronton kellett teljesíteniük: megkapták a támogató cégek által összeállított szakmai, műszaki témájú feladatsorokat, továbbá a csapatok egy-egy tagja mindhárom nap előadást tartott a fejlesztésükről, illetve a kerekasztal-beszélgetéseken elhangzott témákból. A rendezvény második és utolsó napján a mérnökhallgatók játékos formában komoly műszaki problémákat oldottak meg, ezen kívül több, előzetes felkészülést igénylő feladatot is kidolgoztak. Az ehhez szükséges gépészeti, villamosmérnöki és minőségirányítási ismereteken túl a hallgatóknak többek között a neutronszórási anyagvizsgálati technikával is meg kellett barátkozniuk, ezért az új kihívásokhoz alkalmazkodva idén már a Műszaki Anyagtudományi Kar egy hallgatója is erősítette a főként gépészekből álló csapatot.

A győztes csapat:

MEKart_csapatfoto.jpg

Vissza