2017. november 8. (szerda) 10:15Miskolci Egyetem

Duális képzési központ a Logisztikában

Duális képzési központ kialakításáról folytatott tárgyalásokat Prof. Dr. Illés Béla, a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetének vezetője Herdon Istvánnal, a Xanga csoport elnök-tulajdonosával 2017. november 3-án Debrecenben, a cégcsoport székhelyén. A tárgyalásokon elhangzott, hogy a cégcsoport elnök-tulajdonosa a képzési központi kialakításában elsődlegesen a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetének tevékenységére számít.

A Xanga csoport üzemelteti többek között a debreceni repülőteret, valamint a Debreceni Ipari Parkot, amelynek területén számos nemzetközi nagyvállalat működik.

A megbeszélésen a duális képzési központ létrehozásán kívül egy 2017. november 30-án Budapesten a logisztikai területtel kapcsolatban tartandó konferencia is szóba került, és a tárgyaló felek azt is áttekintették, hogy a Xanga csoport és a Logisztikai Intézet miként tud közös logisztikai kutatásokat indítani a Debrecen Airport és a Debreceni Ipari Park vonatkozásában. A tárgyalásokon elhangzott, hogy az EPIC-UMI-TWINN projektek közti együttműködés keretében a Xanga csoport támogatja egy miskolci székhelyű Fraunhofer rendszerű logisztikai tervezőközpont létrehozását.

A tárgyalásokon készült fotó:

001.jpg

Vissza