2022. szeptember 29. (csütörtök) 17:36

Oroszországi ösztöndíjas képzések

Az orosz fél lehetőséget biztosít külföldi állampolgárok számára, hogy különböző szintű és időtartamú programok keretében a szövetségi költségvetés terhére, tehát ösztöndíj alapon, oroszországi egyetemeken tanuljanak.

 

Az orosz nyelv ismerete nem előfeltétele az oroszországi egyetemre való felvételnek. Abban az esetben, ha a felvételiző nem beszél oroszul, lehetősége van arra, hogy egy tanéven keresztül az előkészítő karon a nyelvet tanulja, majd ezután kezdje meg választott szakirányú képzését.

 

A 2023/2024-es tanévben Magyarország számára 44 hely biztosított. Az ösztöndíjas képzésre a felvételi eljárást a budapesti Orosz Kulturális Központ az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövetségével együtt bonyolítja le.

 

A felvételi eljárás a következő szakaszokból áll:

 

1. A jelöltek regisztrációja az "Oktatás az Oroszországi Föderációban külföldiek számára” nevű, 2022. október 1-jén aktívvá váló htttps://education-in-russia.com  internetes portálon, a dokumentumok elektronikus formában történő kitöltésével ez év november 01-ig.

 

2. Felvételi beszélgetés, melyen részt vesznek az Orosz Kulturális Központ munkatársai, a nagykövetség munkatársa az oroszországi Oktatási és Tudományos Minisztérium képviselője.

 

3. Az összes szükséges dokumentum eredeti példányainak és azok hiteles fordításainak szkennelt formában történő feltöltése - ez év december 24-ig.

 

Az ösztöndíjjal kapcsolatos pályázatról részletes információ található az Orosz

Kulturális Központ honlapján, az ,,Oktatás Oroszországban" című rovatban (https://www.ruscenter.hu/?locale=ru#!page=hash81).

 

Kapcsolattartó személy az Orosz Kulturális Központ részéről (magyar és orosz nyelven) - Fazekas Eszter,

telefon: +36 1 332-2I-54, e-mail: budapest@hun.rs.gov.ru

Vissza