2017. december 3. (vasárnap) 15:49Megazin

Megalakult a TERPLÁN ZÉNÓ SZAKKOLLÉGIUM

A Gépészmérnöki és Informatikai Karon megalakult a „Terplán Zénó” Szakkollégium, melynek célja, hogy a karon művelt tudományok iránt érdeklődő tehetséges, ambiciózus, alkotási vággyal rendelkező diákok számára magas szintű, minőségi kiegészítő szakmai képzést nyújtson.

1513722.jpg 

A Gépészmérnöki és Informatikai Karon megalakult a „Terplán Zénó” Szakkollégium, melynek célja, hogy a karon művelt tudományok iránt érdeklődő tehetséges, ambiciózus, alkotási vággyal rendelkező diákok számára magas szintű, minőségi kiegészítő szakmai képzést nyújtson, ezzel segítve a kiemelkedő képességű hallgatók tehetséggondozását, közéleti szerepvállalását, az értelmiségi feladatokra történő felkészülés tárgyi és személyi feltételeinek megteremtését, a társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes értelmiség nevelését, hogy a tagjai tudásukat, felkészültségüket és lehetőségeiket szélesítve megalapozzák a jövő értelmiségi bázisát és öregbítsék a Miskolci Egyetem és a Gépészmérnöki és Informatikai Kar jó hírnevét.

Szakkollégiumba történő felvétel feltételei
A Szakkollégium hallgatói létszáma a képzés hatékonyságának biztosítása és fenntartása érdekében limitált, a jelentkezők felvétele a tanulmányi eredmény, a munkaterv minősége, illetve a jelentkezőről kialakult közösségi vélemény együttes értékelése alapján történik. A Szakkollégiumba jelentkezhet a Gépészmérnöki és Informatikai Kar vagy a Miskolci Egyetem más kara, illetve más felsőoktatási intézmény nappali vagy levelező képzésben résztvevő hallgatója, aki vállalja – a minőségirányítási követelményeknek megfelelően – a Szakkollégium képzési programjának teljesítését, illetve elfogadja és támogatja a Szakkollégium célkitűzéseit, tevékenységével, szakmai-tudományos munkájával segíti azok megvalósulását.

Képzési program
A Szakkollégium tevékenységét részben az hallgatói tagok és a mentorok együttműködésében realizálódó egyéni és csoportos munkaprogramok, részben közös rendezvények alkotják. Minden hallgató számára a kijelölt mentor bevonásával egyéni képzési program kerül kidolgozásra, melyet a Szakosztálygyűlés elfogad, illetve a megvalósítás folyamatát nyomon követi beszámolók formájában.

A Szakkollégium az általa rendezőként vagy társrendezőként lebonyolított közösségi rendezvények tervezett programját minden tanulmányi félév elején közli. Emellett a Szakkollégium konferenciákon, szakosztálygyűléseken való részvétel lehetőségét kívánja tagjai számára biztosítani, illetve anyagi forrásaihoz mérten meghatározott mértékben támogatni azt.

A képzési program a fentieknek megfelelően a következő pontokból áll:

  • ­   tematikus kurzusok, előadások,
  • ­   előírt tudományos témafeldolgozó dolgozatok készítése,
  • ­   részvétel kutatómunkában és tudományos munkák elkészítése,
  • ­   egyetemi tudományos rendezvényeken való megjelenés.

Érdeklődni a szakkollégium titkáránál lehet:
Dr. Pintér Judit Mária egyetemi adjunktus
Automatizálási és Infokommunikációs Intézet  
e-mail: pinterjm@uni-miskolc.hu

Vissza